fbpx

Занимания по интереси

Начало » Занимания по интереси

Направете своите занимания по интереси най-интересната част от деня за вашите ученици

МОН лого

Посредством участие в занимания по интереси се насърчава развитието на ключовите компетентности на учениците в областта на математиката, информатиката, естествените науки и технологиите, и се подпомага професионалното ориентиране на учениците.

STEM Урок ПМГ Велико Търново

Продуктите на Тинузавър предоставят всичко необходимо за създаване на клуб и провеждане на занимания по интереси в училище.

За първи път Тинузавър беше успешно въведен през 2019 г. в няколко училища в страната, като част от дейностите занимания по интереси.

Преди това – през 2016 г. концепцията беше апробирана в няколко училища по проекта на МОН Твоят час.

За да може заниманията по интереси да са полезни за всички ученици и да подкрепят образователния процес, трябва да отварят на няколко базови изисквания:

Продуктите, които се ползват, трябва да са образователни, а не просто подходящи за използване в някои от уроците. Това значи, да са създадени с мисълта, че ще се използва в училищна среда и да спомагат за усвояването на нови знания и умения.

Към продуктите трябва да има нужното учебно съдържание, което да може да се използва в широк възрастов диапазон. И най-добрия образователен продукт става по-малко полезен, ако учителите трябва сами да си създават уроците.

За ефективно използване на продуктите, методиката и съдържанието трябва да има съответното специализирано обучение, за да може учителите да знаят как да използвате продукта и да преподават адекватно.

Продуктите, учебното съдържание и обученията на Тинузавър напълно отговаря на тези изисквания.

Тинузавър Стартер ЕДУ

Tinusaur Bundle Starter EDU Gen4

Комплект от 3 електронни платки, като едната от тях е с микроконтролер (вид микропроцесор), а другите две са добавъчни платки с различни електронни компоненти на тях, като светодиоди, фотосензор, бутон и бъзер. Комплектът включва и USB програматор, както и сглобяема дървена стойка за готовите платки и проекти. Подходящ за ученици от 6. до 12. клас (възраст над 11 години).

Тинузавър Кидс.Микро

Bundle Kids-Micro Gen4

Комплекта е най-малкият член на семейството Тинузавър. Подходящ за ученици от 4. до 6. клас (възраст от 9 до 12 години). Този комплект включва в себе си една основна платка, на която има микроконтролер, два светодиода – червен и зелен, бутон, бъзер и фоторезистор. Комплектът включва и USB програматор, както и сглобяема дървена стойка за готовата платка и проекти.

Следват комплекти, инструментите и материалите, които са необходими за работа на цяла група.

Това са продукти, които могат да се използват както индивидуално от всеки участник така и заедно от повече от един човек.

Тинузавър Лаб x8+ (и вариант x14+) е комплект с инструменти, материали и други пособия за класна стая, които са необходими за сглобяване и работа с комплектите Тинузавър. Това са поялници, захранващи устройства, кабели,тинол, измервателни уреди и мн. др. инструменти и консумативи. Докато комплектите са индивидуални пособия за всеки ученик, инструментите и материалите в Тинузавър Лаб са за постоянна употреба от всички ученици.

Обучение

Поредното обучение за учители започва в средата на следващия месец. Провежда се онлайн в платформата Zoom – обикновено от 17:00 до 18:00 часа, след което участниците има от 1 до 2 часа самостоятелно занимания в удобно за тях време.

STEM Обучение Севлиево

След успешно завършване на обучението всеки учител получава лиценз за ползване на учебното съдържание.

Свържете се с нас за повече информация относно продуктите, учебното съдържание и обученията.

телефон

Обадете ни се, за да ви помогнем да вземете правилното за вас решение.

Нашия екип е на линия за въпроси всеки работен ден от 9:00 до 18:00 ч.

Item added to cart.
0 items - 0.00лв.