fbpx

Център за млади изследователи

Начало » Продукти за оборудване на STEM пространства » Център за млади изследователи

ВАЖНО: Лаборатория Център за млади изследователи е за начален етап.

За да изградите Център за млади изследователи трябва да си изберете едно или повече от следните направления:

Може да бъде включена:

„Център за млади изследователи (начален етап)“, който е подходящ за етапите на развитие и учене на най-малките ученици. Учебните пространства могат да са организирани по начин, позволяващ различна, гъвкава учебна програма и организация на деня, с възможност за приложна работа на закрито и открито и да създава условия за разработка на приложения, визуални продукти, учебни роботи и др.

– от документацията на проекта STEM на МОН.

ВАЖНО: „При разработването на проектната идея следва да се има предвид, че изграждането на училищната STEM среда има за цел развитието на интегрирано преподаване. Поради тази причина е необходимо да бъдат определени минимум 4 учебни предмета, които ще бъдат преподавани в училищния STEM център

– BG-RRP-1.015 „УЧИЛИЩНА STEM СРЕДА“
от документация по STEM проекта на МОН

Определянето на 4 учебни предмета, които да бъдат преподавани в изградения училищен STEM център е предизвикателство.

  • Платформата Тинузавър предоставя тази възможност.

Основните учебни предмети, в които могат да се ползват продуктите Тинузавър, както и разработеното за тях учебно съдържание са програмиране, математика и физика. Към тях мога да бъдат добавени (по избор) биология, география и дори музика, както и други според нуждите.

Свържете се с нас за повече информация.

Чудите се какви образователни продукти да подберете за вашето ново STEM пространство?
Нашите предложения са единствените към момента на българския пазар, които се състоят от трите най-важни компонента:

Образователен
STEM продукт

Разработен и произведен в България от екип от преподаватели с дългогодишен практически опит.

Учебно
съдържание

Готово да бъде използвано в часовете. Разработено от учители за учители и проверено в практиката.

Обучение за преподаватели

Включва сертифициране, подготовка за ползване на продуктите и преподаване по оригиналната ни STEM методика.

Изберете продукт за вашия STEM проект, а ако не сте сигурни кое е подходящо за вас – свържете се с нас, за да ви помогнем.

Стартови комплекти

Стартовите комплекти Тинузавър Кидс.Микро са предназначени за ученици от 4. кл., като ако във вашето училище имате ученици 5. кл. те могат да надградят знанията и уменията си със следващия стартов комплект Тинузавър Кидс.Мини.

За по-малките ученици погледнете секцията Проектни комплекти.

Тинузавър Кидс.Мини Стартер

Тинузавър Кидс.Мини

Тинузавър Кидс.Мини е миниатюрния компютър, който всеки може да си сглоби, научи да програмира и работи по проекти. Той за надграждане на вече усвоените знания и умения от предишните етапи. Добавя е серво мотора и работата с механични системи.
Тинузавър Кидс.Микро

Тинузавър Кидс.Микро

Тинузавър Кидс.Микро е миниатюрния компютър, който всеки може да си сглоби, научи да програмира и работи по проекти. Състои се от електронна платка с микроконтролер и входно-изходни устройства/сензори. Включва USB програматор.

Проектни комплекти

Тези проектни комплекти са предназначени за ученици от I, II, и III клас и са съобразени с техните възможности и сръчности.

Проектите са чудесна възможност за усвояване на базови знания и умения в I, II, и III клас преди преминаване в следващия етап на работа със Стартови комплекти.

Соларна количка (малка) TSCS-01

Соларна количка (малка) TSCS-01

Това е проект-комплект на малка Соларна количка (малка) TSCS-01 задвижвана от електрически мини-мотор и фотоволтаичен панел, като източник на захранване. Комплекта е подходящ за ученици от 1 клас. Работата с него покрива от 1 до 2 занятия.
Соларен Скакалец

Соларен Скакалец TSGG-01

Това е проект-комплект Соларен Скакалец TSGG-01 задвижван от вибриращ мини-мотор и фотоволтаичен панел, като източник на захранване. Комплекта е подходящ за ученици от 1 клас. Работата с него покрива от 1 до 2 занятия.
Проект комплект Ферма за мравки

Ферма за мравки TAFY-01

Очаквайте повече информация за този продукт съвсем скоро.
Проект-комплкт Проектор за слайдове

Проектор за слайдове

Проект-комплект „Проектор за слайдове“ за изследване на светлинни и оптични явления. Прожектира върху стена в затъмнена стая на изображение от прозрачно фолио. Състои се от дървена конструкция за сглобяване; увеличителни лещи 2 бр (пластмаса); светодиод; проводници; захранваща батерия; прозрачно фолио.
Проект-комплект Ръчен електрогенератор

Ръчен електрогенератор

Проект-комплект „Ръчен електрогенератор“ за изследване преобразуването на механичната енергия в електрическа, а после в светлинна. Състои се от: дървена конструкция за сглобяване; редуктор със зъбно колела (пластмаса); манивела (метал); двигател/генератор (нисковолтов); светодиод; проводници; клеми за свързване.
Соларна количка

Соларна количка (различни видове) TSCX-01

Това е проект-комплект на малка Соларна количка (различни видове) TSCX-01 задвижвана от електрически мини-мотор и фотоволтаичен панел, като източник на захранване. Комплекта е подходящ за ученици от 2 до 3 клас. Работата с него покрива от 4 до 8 занятия.

За класната стая

3D Принтер за STEM кабинет / пространство

3D Принтер

Надежден 3D принтер от трето поколение с параметри отговарящи на съвременните изисквания. Рентабилен като цена и консуматив. Включва: доставка на място; сглобяване и пускане в експлоатация; 4 часа обучение на място.
Тинузавър Лаб – Класна стая x14+

Тинузавър Лаб – Класна стая x14+

Тинузавър Лаб x14+ е комплект с инструменти, материали и други пособия за класна стая, които са необходоми за сглобяване и работа с комплектите Тинузавър. Това са поялници, захранващи устройства, кабели,тинол, измервателни уреди и мн. др. инструменти и консумативи. Докато комплектите са индивидуални пособия за всеки ученик, инструментите и материалите в Тинузавър Лаб са за постоянна употреба от всички ученици.
Тинузавър Лаб – Класна стая x8+

Тинузавър Лаб – Класна стая x8+

Тинузавър Лаб x8+ е комплект с инструменти, материали и други пособия за класна стая, които са необходоми за сглобяване и работа с комплектите Тинузавър. Това са поялници, захранващи устройства, кабели,тинол, измервателни уреди и мн. др. инструменти и консумативи. Докато комплектите са индивидуални пособия за всеки ученик, инструментите и материалите в Тинузавър Лаб са за постоянна употреба от всички ученици.
Термометър Инфрачервен Цифров T400

Термометър Инфрачервен Цифров

Очаквайте повече информация за този продукт съвсем скоро.
Макро камера

Макро камера TMC-01

Очаквайте повече информация за този продукт съвсем скоро. Информация свързана със STEM проекта на МОН Наименование на оборудване Описание / Технически спецификации / характеристики …

Имате ли нужда от помощ

Ако се чудите как да подготвите документа “Annex_II_Концепция за изграждане на Училищна STEM среда” и по-точно точки 6.1, 6.2 и 6.3, прегледайте страницата Концепция за изграждане на Училищна STEM среда, където може да намерите текстовете, които сме подготвили.

Бюджет за изграждане на Училищна STEM среда

За да направите по-лесно бюджета на вашия STEM проект, използвайки продуктите на Тинузавър, създадохме документ, в който с помощта на няколко примера даваме основни насоки за създаване на Бюджет за изграждане на Училищна STEM среда.

телефон

Обадете ни се, за да ви помогнем да вземете правилното за вас решение.

Нашия екип е на линия за въпроси всеки работен ден от 9:00 до 18:00 ч.

Item added to cart.
0 items - 0.00лв.